fredag 17. desember 2010

Musikkvideo analyse.





Tittel på sang: Jizz In My Pants
Gruppas navn: The Lonely Island

Sangen handler om:
sangen handler om 2 gutter som kommer for tidlig av helt tilfeldige hendelser som et vindkast. Det begynner med at de kommer nesten bare av og se på noen jenter og så begynner de og komme av mer og mer merkelige hendelse.

Hendelsen i musikk videoen:
Det som blir sunget om i sangen skjer samtidig i musikk videoen.
Videoen viser historien og hva som skjer med disse 2 mennene. Først han ene mannen så et klipp hvor han ene står og synger samen også han andre mannen så et nytt klipp av at begge står og synger. Slik fortsetter det. Så dette er en fortellende video.

Det er i stor grad sammenheng mellom videoen og sangen. Det som blir sunget skjer også i sangen, dette går veldig tydelig fram.

Kamera vinkelen er den samme hele veien gjennom videoen. Det viser fra midjen til litt over hodene til personene. Det er mye klipping for å hoppe fram i tid og til andre steder og forskjellige hendelser.

Det blir mest fokusert på artistene. En av de tre artistene er alltid med i bildet. Det er også to jenter som spiller til handlingen, men de er ikke med i gruppa og de synger heller ikke.
Det er forskjellige miljøer siden det skjer på flere miljøer, men det virker som det skjer i et litt mer rikt en urbant miljø. Det er i stor grad en sammen heng med miljø og tekst. Når de synger om å være i butikken så er han i butikken på videoen.

Det som får oppmerksomheten din med denne taksten er det som blir sunget. Det er ment som en morsom snag og det er det som får deg til å høre på den.

Det er en humor sang som er rettet mot ungdom. Teksten og musikkvideoen har en god sammenheng. Musikk videoen gjør sangen enda morsommere. Jeg synes det var en ok video med en morsom sang til.

tirsdag 9. november 2010

Forfatterbesøk

Sist fredag fikk vi forfatterbesøk besøk av Lars Ove Seljestad. Han har skrevet romanene Blind og Frægd.
Han begynte med å presenterer seg etterfulgt av å snakke litt om bøkene sine. Så virker det som om han ikke har planlagt resten av presentasjonen. Utenom en bildeframvisning fra smelteverket i Odda. Men selv om han tok mye på sparket var det utrolig bra. han var flink til å forklarer og han gikk i dyden uten at det ble for mye. Det var faktisk ganske interessant noe som sjokkerer meg. For med den gamle klassen min hadde vi to forfatterbesøk og det var rett og slett kjedelig. Da hadde de forbrett hva de skulle si og funnet fram utdrag på forhånd. Denne gange ble jeg ikke lei etter 20 minutter med info.
Jeg må innrømme at jeg trodde det kom til å bli kanskje kjedelig fordi Lars Ove Seljestad skriver på nynorsk og jeg er ikke noen stor fan av det. Men selv om han skriver på nynorsk og snakker dialekt som ofte gjør at jeg ikke får med meg alt som blir sakt, klarte han å forklare det så jeg forsto det.
Han snakket ikke bare om bøker og hvordan han skrev han snakket også om hjembyen sin Odda som også er hvor handlingene i bøkene skjer. Han snakket veldig mye om smelteverket i Odda, han hadde også et bilde show fra smelteverket.
Så alt i alt synes jeg det var en godt brukt time. Jeg føler at jeg lærte en del om hvordan jeg kan skrive lengre tekster og om hvordan forfatteren av en bok kan bruke så mye fra sin oppvekt i sine bøker.

torsdag 23. september 2010

leserinnlegg

Denne sommeren gikk prisene for å ta kollektivtransport opp, igjen! Før var prisene greie, men nå har det virkelig blitt for dyrt. Klart at vi lever i rike Norge, men når studenter tømmer lommeboka for å komme seg til skolen hver dag, er det noe galt. Ikke alle studenter har tide, eller krefter til å skaffe seg en jobb så tidlig, og de jobbene man får tjener man ikke så godt på. Så som student selv, synes jeg det er feil å betale 40 kr for en billett når jeg er 15 år gammel!

Ruter-selskapet begynner å ta voksen pris allerede når du har fylt 15 år, og det er vel ingen som vil bruke halve ukelønna si bare på reisen fra og til skolen?
Etter min mening burde vi fått rabatt som studenter, for de fleste har ikke lyst til å bruke alle pengene sine på dyre månedskort eller bli tatt i kontroll som er enda dyrere. Folk tar heller sjansen på å få en bot på 900kr en å måtte betale 40kr for en billett som varer i 1 time. Derfor er det mange som sniker uten å komme i kontroll, og det vil vel ikke ruter ha noe av? Ford da vil de gå glipp av en stor del penger.
Senk prisene så vil også flere benytte seg av billettsystemet!

Staten kan også ta tak i dette ved å gi mer penger til ruter, så t-baner, tog og busser kunne blitt billigere å kjøre. I og med at vi strever for å få en mer miljøvennlige hverdag, er det ikke dumt om staten spytter inn litt ekstra penger til dette.
Satt på spissen; hvis studenter må jobbe ved siden av skole for å få råd til å benytte seg av kollektivtransporten, vil de bli slitne og i verste fall droppe ut av skolen eller snike på t-banen. Begge deler er noe man helst vil unngå.

Jeg synes man skal ta hensyn til oss studenter, og senke prisene på denne miljøvennlige kollektivtransporten

Åsmund (15)

tirsdag 14. september 2010